Pathé

pathe-2

Heeft u hem wel eens gezien, die indrukwekkende Pathé bioscoop aan het Spui in Den Haag? In het voorjaar van 2008 werd deze multiplex bioscoop geopend. Food & Beverage manager Jeffrey Lenssen vertelt dat het goed gaat met Pathé, de bezoekersaantallen stijgen jaarlijks. 'Hoe dat komt? De techniek is superieur, de films zijn goed en het aanbod is enorm.' Om dit hele proces dag in, dag uit soepel te laten verlopen heeft Pathé gedreven en gepassioneerde medewerkers nodig.

Maatschappelijke betrokkenheid

Toen het WSP contact opnam met Pathé, zag Jeffrey direct mogelijkheden om de wens van de organisatie om meer maatschappelijk betrokken te zijn, in te vullen. Om te ervaren wat het werk van een bioscoopmedewerker inhoudt, liep het WSP een dag mee. 'Mensen die denken dat het ‘lekker de hele dag films kijken’ is, komen bedrogen uit. In deze bioscoop betekent het gewoon keihard werken en alles aanpakken,' licht Jeffrey toe, die er zelf ook alles aan doet om van zijn bioscoop een fijne uitgaansgelegenheid te maken.

Meelopen op de werkvloer

Jeffrey was aangenaam verrast toen een medewerker van het WSP voorstelde om mee te lopen op de werkvloer. Het werk in deze megabioscoop draait voornamelijk om het schoonhouden van het hele gebouw; de rest van het werk bestaat uit het verlenen van service aan de bezoeker. Hier hoort ook het verkopen van verschillende smaken popcorn, snoep en frisdrank bij. Het werk is fysiek zwaar; mensen moeten het aankunnen om uren achter elkaar schoon te maken, op te ruimen en rond te lopen. Met de opgedane kennis kon het WerkgeversServicepunt vervolgens zeer gericht kandidaten gaan selecteren.

Een contract!

'De zorgvuldige selectie heeft zijn vruchten afgeworpen', zegt een tevreden Jeffrey. In maart 2014 is een aantal mensen geplaatst, op proef en met behoud van uitkering. Van de negen kandidaten heeft Pathé zes mensen een contract aangeboden. Jeffrey: 'Het zijn stuk voor stuk enthousiaste medewerkers die oog hebben voor detail.' De samenwerking is Pathé zo goed bevallen, dat de organisatie in de toekomst zeker weer een beroep doet op de expertise van het WSP. 

Deel deze pagina