Service Point of Sale is een concept dat is ontworpen door Karpens om de efficiëntie van bedrijven te helpen verbeteren. Het heeft veel aspecten die de zakenman helpen zijn bedrijfsproces te stroomlijnen en zijn rivalen voor te blijven. Het concept van servicepunten werd voor het eerst geïmplementeerd in Australië, maar heeft zich nu over de hele wereld verspreid en de meeste ontwikkelde landen hebben dit concept overgenomen. Dus wat zijn deze Service Points precies en wat heeft het met een bedrijf te maken?

Om te beginnen is een punt een aparte plek binnen de dienstensector waar een bepaald product of een dienst wordt verkocht. Het is de opslagplaats van informatie over de aangeboden diensten en de prijzen die ervoor in rekening worden gebracht. Opgemerkt moet worden dat punten geen kassa’s bevatten, maar dat het dataloggers zijn die alle details over verkopen en aankopen van klanten registreren en vervolgens naar de centrale controle van het bedrijf sturen.

Service Point of Sale is gebaseerd op wiskundige berekeningen en deze wiskundige berekeningen worden gebruikt om alle feiten over de transactie tussen een klant en een verkoper te interpreteren. Dit is een belangrijk servicepunt in elk bedrijf, omdat een zakenman zonder dit geen succesvol bedrijf kan runnen. Als er geen wiskundige gegevens beschikbaar zijn over de verkooptransactie, kan de zakenman het gedrag van zijn klanten niet volgen. Hij kan niet berekenen hoeveel geld een klant heeft uitgegeven. Bovendien kan hij niet berekenen of de klant in de toekomst opnieuw zal uitgeven.

Door gebruik te maken van het servicepunt kan de winkelier vervolgens de gewoontes van zijn klanten onderzoeken en achterhalen wat de reden is achter hun herhaalde aankoop van bepaalde producten. Het stelt de detailhandelaar ook in staat om de reden achter de aankoop van een bepaald product te begrijpen en of het echt nodig is dat de klant het koopt. Tegelijkertijd kan hij ook bepalen welk specifiek product of welke dienst in zijn winkel meer klanten trekt en kosten in zijn bedrijf verlagen. Dit stelt hem ook in staat om beslissingen te nemen over de prijzen van zijn producten.

Werkgevers die de mening van een werknemer over zijn bedrijf nodig hebben, kunnen er een krijgen bij het servicepunt. Dit komt omdat deze technologische gadget niet vereist dat de persoon iets zegt of schrijft. Het enige dat van de werknemer wordt verlangd, is een eenvoudig JA / NEE-antwoord op een reeks vragen die op de machine worden gepost. Bovendien brengt dit onderzoek ook geen verborgen kosten met zich mee. Werkgevers kunnen deze informatie opvragen zonder de werknemer toch te vragen.

Misschien heb je als medewerker punten gegeven voor een goede prestatie. U kunt echter meer punten verdienen als u zich vrijwillig aanmeldt voor extra diensten die het bedrijf aanbiedt. Deze diensten omvatten het afhandelen van de cash en het afhandelen van de salarisadministratie. Je kunt zelfs nog meer punten krijgen als je je hele dag kunt werken. U kunt zich echter niet aanmelden voor nachtdiensten. Je enige optie op dat moment zou zijn om de hele dienst te voltooien en jezelf wat punten te besparen.