Wat zijn ?

De naam "Metro tile" is een moderne knipoog naar de geschiedenis van het metrosysteem. Deze tegels werden voor het eerst gebruikt om de muren van metrostations te bedekken, die gebogen plafonds hadden en vaak een betegeld oppervlak nodig hadden dat hygiënisch zou zijn. Oorspronkelijk waren deze tegels gemaakt van keramiek en afgewerkt in witte glans. Tegenwoordig hebben metrotegels hun gebruik uitgebreid tot een aantal verschillende maten en afwerkingen, evenals kleuren.

Hoewel metrotegels meestal voor muren worden gebruikt, kunnen ze ook op vloeren worden gebruikt. De lay-out van deze tegels is ontworpen om het uiterlijk van gemetselde muren na te bootsen. Ze worden in twee lagen op elkaar gelegd, zodat elke laag het midden van de vorige laag raakt. Na verloop van tijd zal deze herhaalde lay-out het uiterlijk van een bakstenen muur geven. Het oorspronkelijke gebruik van metrotegels was voor wandbekleding, maar moderne ontwerpen hebben het mogelijk gemaakt om metrotegels op vloeren te gebruiken.

Sinds de uitvinding van metrotegels hebben fabrikanten nieuwe technologieën gebruikt om ingewikkelde ontwerpen op tegels te printen en de productiesnelheden te verhogen. De metrotegel met marmereffect is bijvoorbeeld een populair ontwerp dat marmeren oppervlakken nauw nabootst. Metrotegel met houteffect komt overeen met de nerfstructuur van hout door een glazuur te stempelen voordat het wordt gebakken. Naarmate de productietechnologieën verbeteren, zullen er zeker meer ontwerpen op de markt komen. Terwijl ontwerpers experimenteren met nieuwe ontwerpen, zal de markt overspoeld blijven worden met nieuwe ontwerpen.

Informatie over dit onderwerp: https://www.retrotegels.nl/