Wat zijn terrazzotegels?

Wanneer de meeste mensen het woord terrazzo horen, denken ze automatisch aan marmer of graniet als ze aan vloeren en tegels denken, maar terrazzo-tegels vallen helemaal in een andere categorie. Deze platen zijn eigenlijk gemaakt van cement en niet van marmer of graniet. Als u onlangs een van deze platen heeft gekocht, zult u merken dat deze behoorlijk verschilt van de platen die u misschien kent. Allereerst hebben ze geen witte toplaag zoals veel soorten matten. De reden hiervoor is dat de witte toplaag van de tegel eigenlijk een dun membraan is dat onder de tegel op een vezelplaat wordt bevestigd.

Wanneer de lijm die wordt gebruikt om de tegel aan de vezelplaat te bevestigen, uitdroogt, laat het een ruimte op het oppervlak van de steen over voor de lijm die wordt gebruikt om de voeg op het oppervlak te lijmen. terrazzo+tiles trots. Als u uw vloer probeert te betegelen zonder eerst de voeg voor te bereiden, zult u merken dat deze kan kromtrekken, barsten en loslaten. Het voegmiddel moet heel dicht bij het oppervlak van de tegel worden geplaatst, zodat het zijn vorm behoudt en niet beweegt als het eenmaal is geplaatst. In sommige gevallen moet u het gebied zelfs schuren, zodat de voeg goed aan het oppervlak hecht.

Naast de voeg is er ook een bindmiddel dat wordt gebruikt om de tegels op hun plaats te laten blijven en bij elkaar te blijven nadat ze op hun plaats zijn gezet. Dit bindmiddel wordt terrazzolijm genoemd en is verkrijgbaar in vloeibare vorm of als pasta. Het is belangrijk dat u het juiste type voegmiddel gebruikt voor wat zijn terrazzotegels, zodat u geen tijd of geld verspilt door het verkeerde type voegmiddel te gebruiken.

Terrazzo-tegels en voegmortel moeten zeer zorgvuldig worden afgedicht om te voorkomen dat er water in binnendringt en schade veroorzaakt. U kunt het type cement gebruiken dat gewoonlijk in een doe-het-zelfcentrum wordt aangetroffen, of u kunt een sealer gebruiken. Meestal kunnen zeehondenjagers alleen op geverfde voeg worden gebruikt en werken ze niet op tegelvoegen. Ze kunnen ook niet worden gebruikt op keramische tegels of getrommeld voegmiddel.

Een van de meest populaire manieren waarop u uw eigen keramische tegel kunt installeren, is door een verticale voeglijn te installeren. U kunt dit doen met behulp van een decoupeerzaag. Hierdoor verloopt uw werk sneller omdat het daarna gemakkelijker schoon te maken is. Het geeft je kamer ook een meer gepolijste look en het is veel gemakkelijker om te zien waar de tegels zijn gegaan nadat ze zijn geïnstalleerd. Zodra u uw verticale voeglijnen heeft geïnstalleerd, moet u uw eerste partij voegmiddel toevoegen.

Uw eerste batch voegmiddel gaat niet erg lang mee en moet regelmatig worden vervangen. U kunt twee verschillende kleuren voegmiddel gebruiken in uw eerste batch voegmiddel en vervolgens een enkele kleur gebruiken voor de rest van uw project. Als je wilt weten wat terrazzotegels zijn en hoe je ze moet installeren, dan moet je het onderwerp verder onderzoeken. Er zijn veel bronnen op internet die u kunnen helpen meer over dit onderwerp te leren.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.retrotegels.nl/